søndag 11. mai 2008

Vegard Jæger vant Voldsløkka Classic!

Mange lærdommer høstet etter første runde i Villmarkskrokketsesongen 2008:
1. Skal like store avstander krysses på krokketvis igjen må et fornuftg kommunikasjonssystem være på plass. Helst walkie talkie e.l.
2. Åpne plasser med mange folk innebærer en betydelig risiko for at barn e.l. stjeler porter.
3. Det er faktisk mulig å splitte en krokketkule i to.


Årets første turnering startet med et realt 
mannefall. En av sportens største entusiaster, Tommy Henstein, måtte kaste inn håndkleet grunnet sykdom. For Jørund Koppen Hessevik kom pinsefeiringa på kjerringa. Han
 hadde dagen før klart å rote seg ut til Oslo-områdets største point of no return, nemlig Nesodden. 

Fire stykker var derfor igjen til å gå Voldsløkka rundt.
Vegard Jæger ledet fra første slag til mål. På det meste hadde han en ledelse på over en kvart runde. Sektretæriatet noterer seg store
 kommunikasjonsproblemer hver gang store avstander mellom spillerne oppsto. 

Jægers forsprang viste seg umulig å tå igjen. Baktroppen, ledet av Martin Fossum, hadde bare så vidt kommet seg gjennom banens første port da Jæger var gjennom "sandvollyballporten" og
 satte kursen mot krysset.
 Herfra startet en voldsom jakt på Jæger, anført av en sugen A
mund Trellevik. Men bakfra nærmer to ganger Martin seg raskt. Etter pinnerunding
setter Fossum inn en voldsom sluttspurt, som ender med at han frarøver Trellevik andreplassen med ett knepent slag.

Full resultatsliste etter Voldsløkka Classic:
1. Vegard Jæger - Blå
2. Martin Fossum - Orange
3. Amund Trellevik - Rød
4. Martin Wright - Gul

Spilletid: 1 time og 50 minutter.



5 kommentarer:

Amund Trellevik sa...

Dette var artig. Tour de Kampen Krokket blir neste turnering, også kjent som Krokketkamp på Kampen eller Kven vann Kampen-krokket open, versjon 1.0. Påmelding allereie no. Dato vert offentleggjort seinare.

Jørund sa...

Eg foreslår no at norsk kalenderforening sluttar å levere informasjon til busselskap om når det er kristne høgtider, slik at krokketentusiastar kan fraktast til og fra evenement på ein miljøvennlig og korrekt måte.

Makan!

Dette luktar revansje laaaang veg. Og om det er noko trøyst: det kan ha vore lite lite krokket i helga, men eg har i alle fall vore i villmarka!

(ikkje Notodden, Amund)

Amund Trellevik sa...

Eg vil gjerne få inn forslag til dato for Kampen krokket-kamp. Fyll på med info, slik at vi ikkje opplev mannefall som sist. Jørund: Om du skal nokon stad, sjekk kor tid og du om i det heile kan kome deg tilbake til start.

Ringnes Herre 2008 - official site sa...

Jeg setter stor pris på innsatsen som villmarkskrokettmiljøet legger ned om dagen, og ikke minst rikholdigheten på denne siden. Men, og da mener jeg MEN(!), det får være maken til utsjalting av relevante opplysninger.

For selv om brødfjøl ses på som en såpass essensiell del av sporten at det nevnes eksplisitt i regelverket, er det UNNLATT fra kampreferatet at selveste brødfjølpioneren faktisk var tilstede på Voldsløkka Rundt.

Dog som tilskuer, men MED brødfjøl. Og det viskes allerede på kroa, blant gamle barske krokketentusiaster med rom i skjegget og papegøye på skulderen, at å stille som tilskuer på et så langtrukket event som The Open, MED FJØL, vitner om en så stor grad av entusiasme for sporten at det er rart det ikke er nevnt på Wikipedia allerede.

Derfor vil jeg, som brødfjølpionér og sportsmann, heve en indignert nese i sky, inntil rettferdigheten og respekten gjenopprettes, og rette vedkommende for sin fortjente omtale her i dette forumet.

Inntil vi krokkes igjen.

Herr Jørgen Berg Pedersen

Martin Fossum sa...

Jørgen skal ha heder og ære for at han dukket opp på Voldsløkka med en brødfjøl under armen. Dog noen timer etter oppsatt kampstart. Det var modig gjort.

Jeg vil oppmuntre brødfjølpioneren til å skrive et innlegg om hvordan han oppdaget brødfjølas allsidighet, og hvordan han fant ut at den kunne benyttes i krokketsammenheng. Brødfjølpioneren er selvsagt invitert som forfatter til denne bloggen.