mandag 2. juni 2008

Hvil i fred: Minneinnlegg for knust utstyr

Et innslag av impulskrokk i søndagsvarmen inspirerte til langkrokket på St.Hanshaugen. Naturlige hindere var blant annet hyasinter (busk i liljefamilien, for uinnvidde), fruktrester, motbakke og barnehage.

Av disse var det motbakken som gjorde størst skade på utstyret, kjøpt på Nille avd Hvitsten 12. juni 2007. Hele tre baller måtte bøte med livet under seansen der kraftkrokkerne Jørund og Tommy skremte opp ikke-fotballinteresserte osloborgere i solnedgang.

Med utkrokk og målstikke i en barnehage, og med bare to deltagere, tegnet det til å bli en rolig økt uten store muligheter for taktikk og diplomati. Men med småklassiske hindere som rulleporten (asfalt) og tidenes vanskeligste port: gjemt-bort-porten, ble det likevel en spennende affære.

Jørund krokket seg gjennom hyasintbusken på ett slag og gikk rett opp i en fireports ledelse. Fysikkunnskapene var dessverre for begrensede, og Tommy krokket seg i tet allerede på rulleporten. Da han kom til gjemt-bort-porten, stod Jørund fortsatt på stedet rull.

Gjemt-bort-porten skulle likevel vise seg å bli avgjørende for hele turneringen. Vi må ha nermet oss timen med feilslag og knuste kuler før Jørund endelig kom seg gjennom med sin halvball - spesialdesignet for å ligge i ro i nedoverbakker og å smyge seg gjennom smale porter.

Med latteren i halsen, halset han mot stikka. Tommy satte etter, men kunne ikke hindre Jørund i å krokke seg sikkert inn til seier. Bildet til venstre viser Tommy på sitt n-te forsøk fra godt lege på å passere gjemt-bort-porten. Til høyre blir Jørund fotografert til lokalavisen, med tommelen opp og pekefinger rettet mot stedet avgjørelsen falt.

Ingen kommentarer: